Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21a42n 58R35á47ž

12. 6. 2016 15:26

Doplňují svůj níže uvedený příspěvek.

Pro objasnění pojmu "skutečná škoda" v případě snížené tržní ceny vozidla, i když bylo opravou po havárii uvedeno do původního stavu a tržni ceny vozidla, které nebylo opraveno po havárii, uvádím sp. značku Rozsudku NS ČR 25 Cdo 3118/2012,(dá se vygooglovat) kde NS přiznal poškozené nárok, mimo náhrady za cenu opravy, i nárok na uhrazení rozdíu tržní ceny.

Důležitý je právní názor NS, že náhrada škody se nedá zúžit pouze na náhradu ceny za opravu, ale musí zahrnovat i rozdíl v hodnotě (tržní ceny) věci před poškozením a po poškození, ktera je ve většině případů nižší, i když byla věc uvedená do původního stavu.

0 0
možnosti
Foto

R38o29m30a74n 52K75o62z12e64l

12. 6. 2016 10:59

Naštěstí mám jinou zkušenost, když mi byl promáčknut přední blatník u Š Favorita, sice auto staré, ale velmi udržované. Auto zůstalo pojízdné, na opravu pojišťovna vyplatila 5 tisíc, opravář to zvládl za 4 tisíce.

0 0
možnosti
Foto

Já na tom byl ještě lépe. Deset let starý bavorák (minulý 525i), promáčknutý blatník, odhad značkového servisu byl 20k, pojišťovna zaplatila 11k a kamarádi v LB to sravili za 5,5k.

0 0
možnosti

http://finance.idnes.cz/co-vam-pojistovna-pri-havarii-ne-zaplati-fds-/auto-pojisteni.aspx?c=A050208_154210_fi_osobni_zal

Doporučuji investovat 500 za hodinu konzultace právníkovi. mít všechny papíry. Možná se nějaká tisícovka uhádá. To, že Vám pojišťovna řekla A nemusí být nepřekročitelný problémem....nikdo není vševědoucí.... Zaměstnanec pojišťovny nebude mít problém když vás odpálkuje, ale pokud by vám vyšel vstříc víc než je vhodné. Každý má porady, každá má roční plán a ten se musí plnit ;-D.

1 0
možnosti
Foto

Článek má jednu zásadní chybu. Nemáme žádný objektivní zdroj, který by potvrdil, že cena za opravu 70.000,- je správná.

Opravny totiž velmi často cenu opravy vyšponují a částka 40.000,- může být pravdě bližší..

Takže hádat se o to, kdo je ta "potvora", zda pojišťovna nebo opravna, je bez znalosti věcí naprosto chybné a je musím pouze zopakovat standardní postup:

1. Stanovení časové ceny vozidla (a o tom se nedá moc hádat). Autor tvrdí, že auto bylo "vymazlené" (najeto 6.000 km ročně, což je hodně málo).

2. Objektivní stanovení ceny opravy.

Takže, případná chyba je asi na obou stranách, ne jen na jedné. Opravny nadsadí cenu opravy (sám jsem to zažil) a pojišťovny to oprávněně nechtějí platit.

Takhle brzo ráno (odjíždíme na výlet) mi to moc nemyslí, ale zdůraznil bych nutnost mít OBJEKTIVNÍ informace a nikoli informace "jedna paní" (můj kamarád) povídala, protože každý, majitel vozu, opravna i pojišťovna vždy mají tendenci zkreslit data ve svůj prospěch a nikde není psáno, že to, co jsme četli je 100% objektivní pravda.

Je to prostě názor a povzdech s velmi málo spolehlivě ověřitelnými údaji.

1 4
možnosti

Pane Donate, o s.a.Hermankovi jste si jiste udelal usudek. Ja radim zapojit advokata. Mozna by stcilo to nejdriv pojistovne oznamit a treba by sve stanovisko prehodnotila.

A na internetu naleznete dost rad:

http://www.penize.cz/povinne-ruceni/254630-finta-s-amortizaci-jak-pojistovny-obiraji-ridice-o-penize

A podle:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C5%A1kozen%C3%BD_%28odpov%C4%9Bdnost_z_provozu_vozidla%29

ma take narok na zaplaceni nahradniho vozidla po dobu opravy nebo nez sezene jine.

Je toho tam vic google vam najde mnoho podobnych stranek.

https://www.google.de/search?q=nahrada+pojistovny+za+poskozene+auto&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=JH9cV9q0BOGA8Qfam4DABQ

2 0
možnosti

Díky. Sice je pěkné na co má kdo nárok, ale i podle uvedených případů je zjevné, že se tyto nároky neuznávají. Takže soudit se. Pak nemají být soudy přetížené a pojistné předražené, když pojišťovny dají místo plnění peníze za advokáty (svoje i protistrany). Rv

Ale soudit se člověk musí stejně asi s viníkem nehody, ne? S jeho pojišťovnou přece žádný vztah nemá.

0 0
možnosti
Foto

Mimochodem, já měl před 15 lety totálku, tedy neopravitelné auto a dostal jsem od ČP náhradu stejnou jako prodejní cenu v bazaru.

Šlo to z povinného ručení.

0 0
možnosti

J96a81n 18R11á25ž

12. 6. 2016 15:30

Tak to je správně! Teorie pojišťoven, že se odpočítává cena použitelných dílů, je Rozsudky soudů dávno rozcupovaná.

1 0
možnosti

Podle uz davno platne smernice ze zleho Bruselu pojistovna nesmi kratit penize za opravu o nejakou amortizaci, a ceske soudy se tim uz take ridi. Doporucuji si vzit pravnika, ktery to vse vyridi. Pojistovna to pak bude mit o jeho odmenu drazsi.

6 0
možnosti
Foto

Tady ale nejde o opravu, ale o odpis.

0 1
možnosti
Foto

Je to tak, že starší vůz se obvykle neopravuje. Stanoví se zůstatková cena vozu a od té se odečte cena vraku.

Vrak se prodá v internetové aukci a je vymalováno.

Tak to prostě chodí u všech pojišťoven, jinak by přišly na buben.

0 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS